Tools & Statistieken

Google Analytics is een gratis programma dat alle acties van een bezoeker op uw website of webshop kan bijhouden. Dit gaat veel verder dan alleen bijhouden hoeveel bezoekers uw website of webshop heeft gehad, er wordt namelijk zoveel mogelijk informatie van elke individuele bezoeker bijgehouden en opgeslagen.

Zo kunt u met Google Analytics bijvoorbeeld tot in detail bijhouden waar de bezoekers vandaan komen. En dan niet alleen of ze uit Amsterdam of Utrecht komen, maar ook of zij uw webshop via Google hebben gevonden, of via Startpagina, Bing, etc.

Ook kan er met behulp van Google Analytics gekeken worden welke stappen/pagina's een bezoeker onderneemt/bekijkt om zijn doel te bereiken. Voor de ene bezoeker is dit het plaatsen van een bestelling, voor de andere is dit contact opnemen met u of alleen maar het opzoeken van informatie van bepaalde producten of diensten.

Door van tijd tot tijd de statistieken van Google Analytics te analyseren, en hieruit de juiste conclusies te trekken, kunt u uw site niet alleen beter laten aansluiten op het gedrag van uw bezoekers, maar ook:

  • Kijken of en waar er knelpunten in de site zitten.
  • Kijken of er vraag is naar bepaalde producten die u juist nog niet in het assortiment hebt zitten.
  • Zien of een advertentie geslaagd was.
  • Zien in welke periode uw site de meeste bezoekers trekt.
  • En nog veel meer!

CloudCart is standaard klaar voor een koppeling met Goolgle Analytics, hierdoor kunt u zelfstandig en gemakkelijk Google Analytics toevoegen aan uw webshop.

Voor meer informatie over Google Analytics kunt u op het onderstaande logo klikken. Daar kunt u zichzelf ook direct (en gratis) aanmelden voor een account, zodat er meteen begonnen kan worden met het meten van bezoekersstatistieken!

  • Google Analytics