Vergelijkingssites

Een vergelijkingssite is een website waar consumenten en bedrijven producten of diensten van verschillende ondernemingen met elkaar kunnen vergelijken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin op specifieke kenmerken geselecteerd (gefilterd) wordt. Het voordeel van een vergelijkingssite is de mogelijkheid om een grote hoeveelheid informatie snel, transparant en overzichtelijk weer te geven, waardoor een objectieve keuze uit het totale aanbod gemaakt kan worden. Daarnaast kan men veelal ook secundaire gegevens met elkaar vergelijken (zoals populariteit en consumentenwaardering) en is het mogelijk om ervaringen en recensies van andere gebruikers na te lezen.

Eventueel kan het product of de dienst bij de producent worden aangekocht via de website. De vergelijkingssite treedt dan op als tussenpersoon. In de meeste gevallen is de site gratis te gebruiken en ontvangt deze een commissie per bestelling. Ook kunnen er inkomsten uit reclame (banners) gegenereerd worden.

CloudCart heeft standaard koppelingen met de onderstaande vergelijkingssites doormiddel van automatisch gegenereerde product feeds. Hierdoor wordt het voor u een makkie om uw producten te tonen op een of meerdere vergelijkingssites.

  • Informatie over de vergelijkingssite en de kosten ervan kunt u terugvinden op de website van de aanbieder. Door op het logo te klikken gaat u naar de website.

  • Beslist
  • Kelkoo
  • Google Shopping